" "

Mestere i omgivelsene: Templer for stillhet og fred / musikken til Hiroshi Yoshimura

Hiroshi Yoshimura, faren til det japanske miljøet, var en mann foredlet på alle måter

Musikk inspirert av verdensrommet. Vanninspirert musikk. I flytende. I å ikke tenke. I det fine med de tingene som faller. Scener i vinduer. Interiørscener En strålende intethet, shunyata og den negative ontologien til Kyoto. En filosofi om kontemplasjon og melankoli. Tiden som går. Musikken som holder ut. Hiroshi Yoshimuras musikk er et av de store verkene i historien til omgivelsene, et lysende bidrag til det kontemplative livet.

Yohsimura regnes som pioner for ambient i Japan, et av landene der mer trekkraft har fått denne musikalske strømmen som inkluderer elektronisk musikk til visse aspekter som tidligere var assosiert med kulturell eller klassisk musikk for å skape en ny populær, melankolsk og kontemplativ sjanger . Yoshimura, som døde ved 60 år av kreft, i 2003, påvirket som Brian Eno og Erik Satie og skapte sitt eget stille landskap, fullt av delikate melodier og naturlige lyder, noen ganger ødelagt av elektroniske frekvenser som antyder englepresenser.

Yohsimura var ikke bare en stor "miljøforkjemper"; Han var en fremragende visuell og konseptuell kunstner og akademiker ved forskjellige universiteter. Musikken hans avslører denne kulturen, en utvikling ikke bare av musikalske temaer, men av ideer og spørsmål som åpner rom for nye perspektiver. En minimal jungel der hvert dyr er en del av en perfekt og delikat symfoni som fører til å tenke på noe tidløst.

Da han komponerte Music for Nine Post Cards, et av hans klassiske album, skrev Yoshimura: "Jeg vil være glad hvis, når du liker dette albumet, kan scenen rundt vises i et subtilt annet lys." Visse musikk avslører verden i et nytt lys.

Diskografi:

Music For Nine Post Cards (1982)
Pier & Loft (1983)
A ・ I ・ R (Air In Resort) (1984)
Green (1986)
Soundscape 1: Surround (1986)
St け さ の 本 (Statisk) (1986)
Flora (1987)
Wet Land (1993)
Face Music (1994)
Quiet Forest (ク ワ イ エ ッ ト ・ フ ォ レ ス ト) (1998)
Fire postkort (2004)
Soft Wave For Automatic Music Box (2005)

Les fra denne samme serien:

Masters of the ambient : Harold Budd

Mestere i omgivelsene : Brian Eno og uendelig musikk